Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27430 23141 Ξυλόκαστρο | 27430 32312-32313 Δερβένι γιατι το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το ονειρεύονται & το προετοιμάζουν ...

Φίλες και φίλοι,

Με το τέλος των Δημοτικών Εκλογών του 2014 δεσμευτήκαμε ότι θα τιμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την εμπιστοσύνη σας και τον ρόλο της μείζονος μειοψηφίας τον οποίο μας αναθέσατε. Δεσμευτήκαμε ότι θα κινηθούμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα με μοναδικό στόχο την ευημερία της περιοχής μας, μακριά από φτηνές αντιπολιτευτικές τακτικές και μικροπολιτικές στρατηγικές. Με την συμπλήρωση 4 ετών της τρέχουσας δημοτικής θητείας αισθανόμαστε υπερήφανοι γιατί πιστεύουμε ότι καταφέραμε να τηρήσουμε την δέσμευση μας αυτή. Στο διάστημα αυτό προσφέραμε την στήριξη μας σε όσες δράσεις και έργα θα ωφελούσαν κατά τη γνώμη μας τον τόπο , χωρίς να σκεφτούμε σε οποιαδήποτε στιγμή το στείρο αντιπολιτευτικό όφελος. Ελέγξαμε με συστηματικό τρόπο την Δημοτική Αρχή , εντοπίζοντας και αναδεικνύοντας λανθασμένες πρακτικές , καθυστερήσεις και αστοχίες , προσπαθώντας να παρακινήσουμε τους αρμοδίους και να προλάβουμε δυσάρεστες για τον Δήμο μας καταστάσεις. Τέλος πήραμε σαφή θέση για όλα τα προβλήματα του τόπου , με συγκεκριμένες και αιτιολογημένες προτάσεις , θέλοντας έτσι να συμβάλουμε στην επίλυση και όχι απλά στην καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων. Δυστυχώς ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα αν η Δημοτική Αρχή δεν διαθέτει την διάθεση , την τόλμη και την ικανότητα που απαιτείται. Ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής είναι να πράττει , ο ρόλος της αντιπολίτευσης να ελέγχει και να παρακινεί. Χωρίς όμως πράξη κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να παραχθεί. Αποτελεί υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε για τις προσπάθειες , τις δράσεις και τις βασικές προτάσεις τις οποίες έχουμε κάνει αυτά τα χρόνια. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με επιμονή να επιτελούμε το έργο που μας αναθέσατε, γνωρίζοντας καλά ότι τελικός κριτής για όλους μας είστε εσείς.

Η Ευρωστίνη και ο ρόλος της στον ορεινό τουρισμό

Το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, τα θρησκευτικά μνημεία, τα γραφικά χωριά και η κομβική της θέση είναι οι λόγοι που η Ευρωστίνη είναι μία πολύ σημαντική τουριστική διαδρομή. Δεν είναι τυχαίο ότι το Σαραντάπηχο ήταν κορυφαίος τουριστικός προορισμός την εποχή του μεσοπολέμου. Σημαντικά έργα που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια πρέπει τώρα να ενοποιηθούν σε ένα ενιαίο λειτουργικό σύνολο.
 
Ο συνδυασμός ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ο υποψήφιος Δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος, έχουμε σαν κεντρική ιδέα την τουριστική ενοποίηση του Σαραντάπηχου, της Ζάχολης, του ορεινού Χελυδορίου και του Πύργου με την περιοχή των Τρικάλων για τη δημιουργία ενός ισχυρού τουριστικού πόλου.

Βάζουμε σαν στόχους για τη νέα πενταετία:

 • Τη βελτίωση των υποδομών οδοποιίας της περιοχής για την εκμετάλλευση της στρατηγικής θέσης της Ευρωστίνης.
 • Την ανάδειξη των σπουδαίων μνημείων και του φυσικού περιβάλλοντος.
 • Τη σύνδεση της ιδιαίτερης αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό.
 • Την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας.

Για την υλοποίηση των στόχων προτείνονται τα έργα και οι δράσεις:

 • Υλοποίηση της μελέτης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη βελτίωση του οδικού άξονα Δερβένι-Ευρωστίνη-Φενεός και βελτίωση του δρόμου σύνδεσης με την Καρυά και τα Τρίκαλα.
 • Ασφαλτόστρωση του δρόμου Πύργος-Γελήνι, για τη δημιουργία κυκλικής διαδρομής και σύνδεση με τα Τρίκαλα.
 • Αξιοποίηση του Πύργου Κορδή στον Πύργο με τη δημιουργία λαογραφικού μουσείου.
 • Ανάδειξη και προβολή των θρησκευτικών μνημείων της περιοχής, της Ι.Μ. Προφήτη Ηλία στο ορεινό Χελυδόρι, του ιστορικού ναού Αγίου Γεωργίου Ζάχολης και της Παναγίας των Καταφυγίων, για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού.
 • Ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος στο ρέμα των Μύλων της Ζάχολης και του δασικού συμπλέγματος του Σαρανταπήχου.
 • Παρεμβάσεις για την αισθητική αναβάθμιση των χωριών.
 • Συστηματική τουριστική προβολή της Ευρωστίνης και των Τρικάλων ως ενιαίου τουριστικού προορισμού.
 • Αξιοποίηση του προγράμματος LEADER για τη χρηματοδότηση δημόσιων και ιδιωτικών έργων.

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook