Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27430 23141 Ξυλόκαστρο | 27430 32312-32313 Δερβένι γιατι το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το ονειρεύονται & το προετοιμάζουν ...

Φίλες και φίλοι,

Με το τέλος των Δημοτικών Εκλογών του 2014 δεσμευτήκαμε ότι θα τιμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την εμπιστοσύνη σας και τον ρόλο της μείζονος μειοψηφίας τον οποίο μας αναθέσατε. Δεσμευτήκαμε ότι θα κινηθούμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα με μοναδικό στόχο την ευημερία της περιοχής μας, μακριά από φτηνές αντιπολιτευτικές τακτικές και μικροπολιτικές στρατηγικές. Με την συμπλήρωση 4 ετών της τρέχουσας δημοτικής θητείας αισθανόμαστε υπερήφανοι γιατί πιστεύουμε ότι καταφέραμε να τηρήσουμε την δέσμευση μας αυτή. Στο διάστημα αυτό προσφέραμε την στήριξη μας σε όσες δράσεις και έργα θα ωφελούσαν κατά τη γνώμη μας τον τόπο , χωρίς να σκεφτούμε σε οποιαδήποτε στιγμή το στείρο αντιπολιτευτικό όφελος. Ελέγξαμε με συστηματικό τρόπο την Δημοτική Αρχή , εντοπίζοντας και αναδεικνύοντας λανθασμένες πρακτικές , καθυστερήσεις και αστοχίες , προσπαθώντας να παρακινήσουμε τους αρμοδίους και να προλάβουμε δυσάρεστες για τον Δήμο μας καταστάσεις. Τέλος πήραμε σαφή θέση για όλα τα προβλήματα του τόπου , με συγκεκριμένες και αιτιολογημένες προτάσεις , θέλοντας έτσι να συμβάλουμε στην επίλυση και όχι απλά στην καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων. Δυστυχώς ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα αν η Δημοτική Αρχή δεν διαθέτει την διάθεση , την τόλμη και την ικανότητα που απαιτείται. Ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής είναι να πράττει , ο ρόλος της αντιπολίτευσης να ελέγχει και να παρακινεί. Χωρίς όμως πράξη κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να παραχθεί. Αποτελεί υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε για τις προσπάθειες , τις δράσεις και τις βασικές προτάσεις τις οποίες έχουμε κάνει αυτά τα χρόνια. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με επιμονή να επιτελούμε το έργο που μας αναθέσατε, γνωρίζοντας καλά ότι τελικός κριτής για όλους μας είστε εσείς.

Της απευθείας ανάθεσης το «Κιγκλίδωμα»

Η συζήτηση του τεχνικού προγράμματος 2019 στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ανέδειξε για μια ακόμη φορά την προχειρότητα και την έλλειψη υπεύθυνου σχεδιασμού της παρούσας Δημοτικής Αρχής.
Ένα τεχνικό πρόγραμμα το οποίο ήρθε για συζήτηση χωρίς έστω κάποιο προσχέδιο προϋπολογισμού, ώστε να προκύπτει το ποσοστό των δημοτικών εσόδων το οποίο πρόκειται να δαπανηθεί σε απαραίτητα για τον τόπο έργα.

Ένα τεχνικό πρόγραμμα χωρίς καμία σύνδεση με τον υπάρχοντα Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου τον οποίο όφειλε να υπηρετεί πιστά. Μια λίστα εργασιών «ατάκτως ειρημένων», η οποία αναδύει βιασύνη και επιπολαιότητα και όχι μελετημένες προτεραιότητες και στρατηγικούς στόχους για την περιοχή.
Ένα τεχνικό πρόγραμμα το οποίο για μια ακόμη χρονιά καταστρώθηκε όπως-όπως στο πόδι από ένα άτομο σε ένα γραφείο, χωρίς καμία συνεννόηση με τους δημοτικούς συμβούλους, με τους κοινωνικούς φορείς, με την κοινωνία.

Ένα τεχνικό πρόγραμμα το οποίο δεν περιέχει ίχνος παραγωγικών έργων, απαραίτητων υποδομών και αναγκαίων δράσεων για την περιοχή, αλλά συνεχίζει να υπηρετεί το θαμπό όραμα της ανισσόροπης ανάπλασης μέσων λίθων και πλακών.

Μα πάνω από όλα ένα τεχνικό πρόγραμμα το οποίο είναι επίσημο αλλά μισό, καθώς το υπόλοιπο μισό υλοποιείται κάθε χρόνο χωρίς την ψήφο του Δημοτικού Συμβουλίου με μια απλή απόφαση Δημάρχου. Από το 2015 μέχρι το 2018 1.000.000 ευρώ έχουν δαπανηθεί σε έργα τα οποία έχουν βαπτιστεί υπηρεσίες με απευθείας αναθέσεις του Δημάρχου σε πρόσωπα της επιλογής του. Τα χρήματα αυτά δεν δαπανήθηκαν σε προμήθειες των 2000-5000 ευρώ, ούτε σε έκτακτες ανάγκες, αλλά σε έργα τα οποία επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο στο όριο των 20.000 ώστε να είναι νομιμοφανή.
Κατασκευές τοιχίων αντιστήριξης, συντήρηση αγροτικής οδοποιίας, καθαρισμός και διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων, συντήρηση δημοτικών καταστημάτων, καθαρισμός ακτών με μηχάνημα και άλλα  παρόμοια αποτελούν κάθε χρόνο ένα «τσουνάμι» αναθέσεων χωρίς διαγωνισμό και με μηδενικές εκπτώσεις εις βάρος του δημοτικού ταμείου. Οι ίδιες αναθέσεις για τα ίδια έργα στα ίδια πρόσωπα κάθε χρόνο προκαλούν μια οικονομική αιμορραγία πολλών χιλιάδων ευρώ και συνθέτουν ένα σκοτεινό έως κατάμαυρο σκηνικό στον καταπράσινο κατά τα άλλα Δήμο μας.

Έχοντας αναδείξει και καταγγείλει έγκαιρα την επιβλαβή για τα συμφέροντα του Δήμου μας πρακτική των απευθείας αναθέσεων με μια απλή απόφαση Δημάρχου και αρνούμενοι να επιβραβεύσουμε την έλλειψη παραγωγικών στόχων και αναπτυξιακής κατεύθυνσης και προοπτικής, καταψηφίσαμε την ευτυχώς για όλους τελευταία ανεπαρκή προσπάθεια εκπόνησης  τεχνικού προγράμματος αυτής της Δημοτικής Αρχής.    

 Ανανεωτική Συνεργασία Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook