Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27433 06741, 2743029203 Ξυλόκαστρο

Γνωριμία με τον υποψήφιο Δήμαρχο Βλάση Τσιώτο

Για τρεις ( 3 ) ολόκληρους μήνες δέχομαι κριτική στην απόφασή μου να διεκδικήσω τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης χωρίς να απαντώ. Η σιωπή δεν είναι αδυναμία αλλά συνειδητή επιλογή ενός νέου ανθρώπου ο οποίος θεωρεί ότι η «συγγραφική γυμναστική» είναι μια μέθοδος δοκιμασμένη στο παρελθόν με μηδενική απόδοση στα πολλαπλά προβλήματα του Δήμου μας. Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα από τα λόγια να περάσουμε στις πράξεις.

Για πρώτη φορά θα αναφερθώ σε κάποια ζητήματα που τίθενται, ελπίζω καλόπιστα, από συγκεκριμένους συνδημότες μας, κυρίως για το πρόσωπό μου. Αναγνωρίζω το δικαίωμα κάθε ανθρώπου, οποιαδήποτε στιγμή της ζωής του να αποφασίσει να υπηρετήσει τον τόπο του από όποιο πόστο θεωρεί αυτός ιδανικότερο. Το δημοκρατικό αυτό δικαίωμα θέλω να πιστεύω ότι το έχω και εγώ. Λογικές αποκλεισμών, επίδειξης πολιτικών φρονημάτων, όρια ηλικίας, κιλών, εξωτερικής εμφάνισης και υποχρεωτικής συλλογής προηγούμενων πολιτικών ενσήμων δεν τις θεωρώ προοδευτικές και δεν τις ασπάζομαι. Δεν πιστεύω ότι κομίζω την απόλυτη αλήθεια, ούτε ότι είμαι ο σωτήρας που περιμένει ο τόπος μας. Θεωρώ όμως άδικο για ανθρώπους που δεν με γνωρίζουν να με περιγράφουν άλλοτε σαν «λαγό» και άλλοτε σαν «αδειανό πουκάμισο» ανάλογα την περίσταση.

Απορώ πως από την στιγμή που όλοι θεωρούν επιτακτική την ανάγκη ενεργοποίησης νέων ανθρώπων χωρίς τα κουσούρια του παρελθόντος, αμέσως μόλις εμφανιστεί κάποιος σπεύδουν να τον αντιμετωπίσουν με αρνητική διάθεση χωρίς καν να τον ακούσουν. Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουμε τους νέους ανθρώπους μόνο ως διακοσμητικά στα ψηφοδέλτιά μας. Δεν θέλω να πιστέψω ότι μιλάμε για διάλογο, συνεργασία κτλ εννοώντας ότι αυτά ισχύουν μόνο για αυτούς που ανήκουν στον συνδυασμό μας. Δεν θέλω να πιστέψω ότι για να αποκτήσει κάποιος το δικαίωμα υποψηφιότητας για το δημαρχιακό αξίωμα πρέπει απαραιτήτως να έχει περάσει από εξετάσεις των πρεσβυτέρων και αν πάρει καλό βαθμό να του δοθεί η δυνατότητα να ομιλεί. Αν και Χημικός Μηχανικός γνωρίζω βασικά στοιχεία Ιστορίας και δεν νομίζω ότι αυτός είναι μονόδρομος για ριζικές αλλαγές.

Είμαι ένας δημότης 43 ετών, επαγγελματίας και οικογενειάρχης με ρίζες σε αυτόν τον τόπο από τον περασμένο αιώνα και θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ στην ανατροπή - όχι των προσώπων - αλλά των επιλογών διοίκησης του τόπου μου. Είμαι ένας νέος άνθρωπος που θέλει να συνθέσει, να ανταλλάξει απόψεις, να διαφωνήσει αλλά πάνω απ’ όλα να σεβαστεί το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης. Μην προσπαθείτε να βρείτε εξήγηση στο γιατί παρουσιάστηκα. Είμαι εδώ, σταθερός στις αξίες μου και αποφασισμένος να παλέψω για τις ιδέες μου. Αυτό δεν αλλάζει πια.

Ελάτε να συζητήσουμε αφού όλοι θέλουμε το καλό του Δήμου μας. Ελάτε να αλλάξουμε τις νοοτροπίες που μας πληγώνουν. Έχετε όλο τον χρόνο να με κρίνετε στην πορεία.
«Δεν αλλάζουν μόνο οι πιο σοφοί και οι πιο ανόητοι.» Κομφούκιος

Με τιμή
ΤΣΙΩΤΟΣ Χ. ΒΛΑΣΙΟΣ
Υπ. Δήμαρχος

Υ.Γ. : Από εδώ και στο εξής το «εγώ» εντάσσεται στο «εμείς» της Ανανεωτικής Συνεργασίας και ο διάλογος από μέρους μας θα γίνεται μόνο για τα προβλήματα του Δήμου μας και για τους τρόπους επίλυσής τους.