Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27433 06741, 2743029203 Ξυλόκαστρο

Παλαιό κτηνιατρείο Δερβενίου και πεζογέφυρα Ζαχολίτικου ποταμού

 

Παλαιό κτηνιατρείο Δερβενίου και πεζογέφυρα Ζαχολίτικου ποταμού

Προτείναμε στους αρμόδιους φορείς έγκαιρα την κατασκευή πεζογέφυρας στον Ζαχoλίτικο ποταμό από τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, η οποία θα ενώνει τις δύο πλευρές του ποταμού διευκολύνοντας έτσι τους διερχόμενους κατοίκους. Το αίτημα μας αυτό αντιμετωπίστηκε θετικά από τους αρμοδίους λόγω του χαμηλού κόστους. Η Δημοτική Αρχή όμως απαξίωσε και ακύρωσε σιωπηλά την κατασκευή της πεζογέφυρας, στερώντας έτσι από την περιοχή ένα χρηστικό και ανέξοδο έργο.

Από την αρχή της παρούσας δημοτικής θητείας τον Οκτώβριο του 2014 τέθηκε το ζήτημα της αξιοποίησης του κτηρίου το οποίο στο παρελθόν στέγαζε το κτηνιατρείο Δερβενίου. Το εν λόγο κτήριο ανήκει πλέον στην Περιφέρεια και αποφασίστηκε να διεκδικήσει ο Δήμος την παραχώρηση σε αυτόν της χρήσης του κτηρίου.

Παρατηρώντας την αδράνεια της Δημοτικής Αρχής, επικοινωνήσαμε με αρμόδιους παράγοντες της Περιφέρειας και πήραμε την διαβεβαίωση ότι αν τεθεί επίσημο αίτημα από τον Δήμο, η Περιφέρεια θα ανταποκριθεί θετικά στην παραχώρηση άμεσα. Ζητήσαμε να  ολοκληρωθεί τάχιστα  μια αρχική μελέτη επισκευής του κτηρίου, η οποία υπάρχει ήδη στον Δήμο, ώστε το εν λόγο κτήριο να χρησιμοποιηθεί για την ανάδειξη  της πολιτιστικής ταυτότητας και της ιστορικής διαδρομής της Ευρωστίνης.

Η Δημοτική αρχή δείχνοντας για μια ακόμη φορά το μέγεθος της ασυνέπειας και της αδιαφορίας της, ακόμη και σήμερα δεν έχει καταθέσει επίσημο αίτημα στην Περιφέρεια, με αποτέλεσμα ένα κτήριο το οποίο θα μπορούσε εύκολα να αξιοποιηθεί προς όφελος της περιοχής να παραμένει εγκαταλελειμμένο.

 Φωτογραφία: Spinoulas Alexandros

Φίλες και φίλοι,
με το τέλος των Δημοτικών Εκλογών του 2014 δεσμευτήκαμε ότι θα τιμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την εμπιστοσύνη σας και τον ρόλο της μείζονος μειοψηφίας τον οποίο μας αναθέσατε. Δεσμευτήκαμε ότι θα κινηθούμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα με μοναδικό στόχο την ευημερία της περιοχής μας, μακριά από φτηνές αντιπολιτευτικές τακτικές και μικροπολιτικές στρατηγικές.

Με τη συμπλήρωση 5 ετών της τρέχουσας δημοτικής θητείας αισθανόμαστε υπερήφανοι γιατί πιστεύουμε ότι καταφέραμε να τηρήσουμε την δέσμευση μας αυτή. Στο διάστημα αυτό προσφέραμε την στήριξη μας σε όσες δράσεις και έργα θα ωφελούσαν κατά τη γνώμη μας τον τόπο , χωρίς να σκεφτούμε σε οποιαδήποτε στιγμή το στείρο αντιπολιτευτικό όφελος. Ελέγξαμε με συστηματικό τρόπο την Δημοτική Αρχή , εντοπίζοντας και αναδεικνύοντας λανθασμένες πρακτικές , καθυστερήσεις και αστοχίες, προσπαθώντας να παρακινήσουμε τους αρμοδίους και να προλάβουμε δυσάρεστες για τον Δήμο μας καταστάσεις. Τέλος πήραμε σαφή θέση για όλα τα προβλήματα του τόπου , με συγκεκριμένες και αιτιολογημένες προτάσεις, θέλοντας έτσι να συμβάλουμε στην επίλυση και όχι απλά στην καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων.

Δυστυχώς ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα αν η Δημοτική Αρχή δεν διαθέτει την διάθεση, την τόλμη και την ικανότητα που απαιτείται. Ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής είναι να πράττει, ο ρόλος της αντιπολίτευσης να ελέγχει και να παρακινεί. Χωρίς όμως πράξη κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να παραχθεί.
Αποτελεί υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε για ορισμένες από τις προσπάθειες, τις δράσεις και τις βασικές προτάσεις τις οποίες έχουμε κάνει αυτά τα χρόνια. Προτάσεις για τις οποίες δεσμευόμαστε ότι θα γίνουν πράξη, από την στιγμή που με την ψήφο σας αναλάβουμε την θέση της δημοτικής αρχής στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Βλάσης Τσιώτος ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ