Η Αλήθεια για την Ανάπλαση της Παναγή Τσαλδάρη

Αγαπητοί επαγγελματίες της Π. Τσαλδάρη,

Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας και με την ανακοίνωση αυτή, αφού ψευδείς και ανυπόστατες φήμες κυκλοφορούν εδώ και καιρό σχετικά με τις εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν στην οδό Π. Τσαλδάρη.

Οι φήμες αυτές έχουν μοναδικό σκοπό να σπείρουν την ανησυχία και τον φόβο στους επαγγελματίες του εμπορικού δρόμου της πόλης μας, στοχεύοντας σε μικροπολιτικά οφέλη λίγες μέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές οι οποίες θα κρίνουν την προοπτική του τόπου μας.

Επίσημα λοιπόν σας ενημερώνω για την αλήθεια αυτού του σημαντικού για την πόλη μας έργου, ώστε να διαλυθούν οι προσπάθειες παραπληροφόρησης.

Η Δημοτική Αρχή εδώ και μήνες έχει συμφωνήσει με την ΔΕΔΔΗΕ την υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της ΔΕΗ στο κέντρο του Ξυλοκάστρου. Το έργο αυτό αναβαθμίζει αισθητικά την πόλη, αλλά και προστατεύει το δίκτυο, ελαχιστοποιώντας βλάβες και διακοπές ρεύματος. Δεν μπορεί να υπάρχει κανείς λογικός και αντικειμενικός δημότης που να διαφωνήσει με αυτό το έργο.

Γνωρίζοντας ότι η επιβεβλημένη υπογειοποίηση του δικτύου προϋποθέτει σπάσιμο των πεζοδρομίων, ως Δημοτική Αρχή κινηθήκαμε άμεσα και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 1.600.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης ώστε:

➡️ Να γίνει αντικατάσταση των πεζοδρομίων, χωρίς να αλλάξει το πλάτος τους.

➡️ Να γίνει αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα χωρίς να αλλάξει το πλάτος του δρόμου.

➡️ Να γίνει εκτεταμένη δενδροφύτευση στα νέα πεζοδρόμια.

Με τα δύο αυτά έργα ο εμπορικότερος δρόμος της πόλης αναβαθμίζεται μετά από πολλά χρόνια.

👉Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι ο δρόμος θα παραμείνει στο ίδιο πλάτος όπως και τα καινούργια πεζοδρόμια σύμφωνα με τη μελέτη του έργου η οποία είναι στην διάθεση σας. Αφήνουμε λοιπόν τους διακινητές της παραπληροφόρησης στο άχαρο έργο τους και συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε την προοπτική που ο τόπος μας έχει ανάγκη.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΒΛΑΣΗΣ ΤΣΙΩΤΟΣ

#dinamiprooptikis#ProxorameDimiourgikaMazi#TsiotosVlasis#VforVlasis