Γνωρίστε τον Βλάση Τσιώτο

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας όπου και διαμένει μόνιμα, ενώ είναι απόφοιτος του Γυμνασίου και Λυκείου Ξυλοκάστρου, αντίστοιχα.
Είναι παντρεμένος με την Πέννυ Μαρκέλλου και έχουν δύο παιδιά, τη Θεοφανία (19 ετών) και τον Χρήστο (15 ετών).
Σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, λαμβάνοντας το Δίπλωμα του Χημικού Μηχανικού με λίαν καλώς και η ειδίκευσή του είναι στις Ήπιες Μορφές Ενέργειας.
Γνωρίζει δύο ξένες γλώσσες, τα Αγγλικά και τα Γαλλικά.
Το 1996 άρχισε να εργάζεται ως καθηγητής σε μεγάλο Φροντιστηριακό Όμιλο της Πάτρας και το 2005 έγινε συνέταιρος του ίδιου Ομίλου.
Το 2007 επέστρεψε στο Ξυλόκαστρο και δημιούργησε τον Φροντιστηριακό Όμιλο «ΝΕΟ» Ξυλοκάστρου, Κιάτου, Δερβενίου, Κραθίου, Αιγίου, Καλαβρύτων και Φενεού.
Διατέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Επιμελητήριο του Νομού Κορινθίας από το 2012 έως το 2018, ενώ υπήρξε Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης στον Νομό Κορινθίας.
Κατείχε τη θέση του Ειδικού Γραμματέα στον Αθλητικό Όμιλο Ξυλοκάστρου (ΑΟΞ) και υπήρξε υπεύθυνος της ανδρικής Ομάδας Βόλεϊ του Συλλόγου.
Είναι διπλωματούχος Προπονητής Βόλεϊ και Χορηγός Αθλητικών Σωματείων στο Ξυλόκαστρο.
Από τις Δημοτικές Εκλογές του 2014 μέχρι και το 2019 ήταν επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, με τον Συνδυασμό «Ανανεωτική Συνεργασία».
Είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της διαδημοτικής επιχείρησης ΖΗΡΕΙΑ Α.Ε. ΟΤΑ, η οποία διαχειρίζεται το Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας στην ορεινή Κορινθία.
Αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και της εκτελεστικής επιτροπής του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου.
Παράλληλα, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Βόρειας Πελοποννήσου ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ. Α.Ε. ΟΤΑ.
Από το 2019 μέχρι και σήμερα είναι ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.