Καθαριότητα του Δήμου – Η Πραγματικότητα

Η υπηρεσία καθαριότητας όπως θα γνωρίζετε όλοι ήταν υποστελεχωμένη εδώ και αρκετά χρόνια στο δήμο μας. Οι συνοδοί απορριμματοφόρου ήταν ελάχιστοι (αυτή τη στιγμή είναι 2) και η καθαριότητα βασιζόταν στα 5μηνα και τα 8μηνα.

Κάθε χρόνο από το 2019 ζητάμε επίσημα μόνιμους υπαλλήλους από το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμα θέσεις και τώρα για να έρθουν υπάλληλοι με την νόμιμη διαδικασία, δηλαδή μέσω ΑΣΕΠ.

Η καθαριότητα δεν είναι μόνο οι πράσινοι κάδοι απορριμμάτων. Είναι η ανακύκλωση, τα ογκώδη, οι οδοκαθαριστές κλπ. Ήταν άμεση ανάγκη να προχωρήσουμε άμεσα σε ιδιώτη με δυο απορριμματοφόρα κατ’ ελάχιστο για το Δήμο.

➡️ Η αντιπολίτευση λέει ότι έγινε με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΟΛΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: έγινε απευθείας ανάθεση λόγω κατεπείγοντος ένα διάστημα 20 ημερών τον ΙΟΥΝΙΟ, διότι προφανώς είχαμε άμεση ανάγκη να καθαρίζεται ο Δήμος λόγω καλοκαιριού και εν συνεχεία έγινε κανονικά ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΜΟΣ που έβγαλε ανάδοχο, ο οποίος μάλιστα προσέλαβε ανθρώπους που μένουν στο Δήμο και ακόμα και σήμερα με αυτούς λειτουργούμε.

➡️ Η αντιπολίτευση λέει ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΚΑΔΟΙ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: οι μπλε πάνε στην ανακύκλωση στο ΚΔΑΥ Ζευγολατιού και πράσινοι στη Τρίπολη που τα διαχειρίζεται κεντρικά η Περιφέρεια. ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.000 ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΜΕ ΝΕΟΥΣ!

💪Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε δημοπρατήσει ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΥΣ(οργανικά απόβλητα) για το Δήμο ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ 700.000 ευρώ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΒΛΑΣΗΣ ΤΣΙΩΤΟΣ

#dinamiprooptikis#ProxorameDimiourgikaMazi#TsiotosVlasis#VforVlasis